Raab stēvijas ekstrakta pulveris - 4545
  • Raab stēvijas ekstrakta pulveris - 4545

Raab stēvijas ekstrakta pulveris

03000011136
17,95 €

“Premium” kvalitātes cukura alternatīva bez kalorijām. Saldinātājs uz steviolglikozīdu bāzes, kas iegūts no stēvijas auga. Lieliski piemērots karstu un aukstu dzērienu saldināšanai, kā arī desertu pagatavošanai. 1 g stēvijas ekstrakta ir līdzvērtīgi 66 cukura kubiņiem (apm. 200 g cukura). Piemērots vegāniem. Nesatur lipekli (glutēnu) un laktozi.

Apjoms
Daudzums
Ir noliktavā.

Stēvija (Stevia Rebaudiana) ir daudzgadīgs asteru dzimtas kultūraugs, kas cēlies no Dienvidamerikas. Tās neparastā salduma noslēpumu atklāja vietējie Guarani indiāņi, kuri stēviju dēvēja par „Ka’a he’e” („saldais augs”), un tradicionāli izmantoja auga lapas mate tējas un augu uzlējumu saldināšanai.

Stēvijas ekstrakts nesatur kalorijas, ogļhidrātus, taukus un holesterīnu, neietekmē glikozes līmeni asinīs un glikēmisko indeksu, kā arī insulīna izstrādi organismā.

Saldumu stēvijas lapām piešķir tajās esošie steviolglikozīdi – molekulas, kas nodrošina 50 līdz 450 reizes intensīvāku saldumu nekā baltais cukurs, vienlaicīgi nesaturot kalorijas. Steviolglikozoīdus no stēvijas lapām atdala līdzīgi kā cukuru no cukurbietēm – lapas ievāc, izkaltē, iegūst ūdens ekstraktu, ko filtrē, kristalizē un pēc tam izžāvē. Galvenie stēvijas ekstraktā esošie steviolglikozīdi ir steviozīds un rebaudiozīds A. Pēc dažādu avotu informācijas, steviozīda kušanas temperatūra ir 198˚C, bet rebaudiozīds A savu struktūru spēj saglabāt līdz pat 243˚C temperatūrai, kas stēvijas ekstraktam paver plašas pielietojuma iespējas.

Kā lietot?

Raab stēvijas ekstrakts ir balts, kristālisks pulveris, kas iegūts no šī auga (Stevia rebaudiana) lapām.

1 g stēvijas ekstrakta ir līdzvērtīgi 66 cukura kubiņiem (apm. 200 g cukura). Piemērots cukura diabēta slimniekiem un slaidinošo diētu ievērotājiem.

61 vienības:

Sastāvdaļas: saldinātājs: steviolglikozīdi (E960), tostarp vismaz 40%
rebaudiozīds A.
Vegāns:
Bezglutēna: