- Jauns

Izteiksmīgas garšas pasta, ražota no bio cieto kviešu mannas un kaltēta zemā temperatūrā. Bio pastas plāksnes ideālas lazanjas pagatavošanai. Nav nepieciešams vārīt. Lazanjas recepte zemāk!
Gatavošanas laiks: 180°C apm. 40-45 minūtes.
Pirms gatavošanas nav nepieciešams vārīt.
Piemērotas veģetāriešiem un vegāniem.
Recepte: lazanja ar krāsnī ceptiem dārzeņiem (6 porcijas).
Sastāvdaļas:
2 mazi baklažāni (sagriezti 1,5 cm gabaliņos),
2 sarkanās paprikas (sagrieztas lielos gabalos), 4
50 g šķēlēs sagrieztu kabaču,
50 g rīvēta veģetārā Parmezāna siera,
5 ēdamk. olīveļļas,
2 sarkanie sīpoli (sagriezti daivās),
4 smalki sakapātu ķiploku,
225 g Biona lazanjas plākšņu,
125 g rīvēta Čedaras siera.
Mērcei: 1 smalki sagriezts sīpols, 1 tējk. kaltēta bazilika, 1 tējk. kaltētas raudenes, 1 ēdamk. Biona extra virgin olīveļļas, 900 ml Biona Passata Fina tomātu biezeņa, sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Sagatavošana. Uzkarsē plīti līdz 220°C / 200°C ar ventilatoru / 7. gāzes plīts režīmā.
2. Bļodā sajauc baklažānus, sīpolus, papriku, kabačus, ķiplokus, 5 ēdamk. eļļas un nedaudz garšvielu. Dārzeņus liek uz cepamās plātnes un cep 30 minūtes vai kamēr mīksti.
3. Izņem dārzeņus no plīts. Samazina temperatūru uz 200°C / 180°C ar ventilatoru / uz zemāku gāzes plīts režīmu.
4. Pagatavo tomātu mērci: uz pannas olīveļļā cep sīpolus un garšaugus, kamēr sīpoli ir zeltaini brūni, pievieno tomātu biezeni un garšvielas, silda 5 minūtes. Noņem no uguns. Kopā sajauc Parmezāna un Čedaras sierus un atliek malā.
5. Lazanjas pagatavošana.
Ieeļļo zemu, karstumizturīgu, 2,4 l cepamo trauku un tajā liek nelielu kārtu mērces. Noklāj ar 4 Biona lazanjas plāksnēm. Pa virsu liek pusi dārzeņu, tad vienu trešdaļu mērces un pa virsu pusi no siera. Tad atkal liek 4 lazanjas plāksnes un atlikušos dārzeņus. Tad vēlreiz 4 lazanjas plāksnes. Pa virsu liek atlikušo mērci un pārkaisa ar sieru.
6. Cep 40 minūtes, līdz lazanja iegūst zeltainu krāsu un veido burbulīšus. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
Sastāvdaļas: | cieto kviešu manna*, ūdens. * bioloģiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība ES. 100 g vidējā uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 1491 kJ / 352 kcal, tauki 1,5g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,39 g, ogļhidrāti 72,0 g, tostarp cukuri 2,5 g, šķiedrvielas 2,8 g, olbaltumvielas 11,0 g, sāls mazāk nekā 0,01 g. |
Vegāns: | Jā |