

Augu izcelsmes recinātājs. Nesatur lipekli (glutēnu). Piemērots vegāniem. Agaru, kas ir augu izcelsmes alternatīva dzīvnieku izcelsmes želatīnam, iegūst no jūras aļģēm. Lai agars saželētu, tas ir jāuzvāra! Tas saželēs atdziestot.
Pielietojums: zupu, mērču biezināšanai, želeju, marmelāžu, kā arī krēmu, pastēšu un desertu pagatavošanai.
Dozēšana: ½ l šķidruma vai 500 g augļu – 1 tējk. agara. 500 g stingras pastētes vai pudiņa – 2 tējk. agara. Agaru rūpīgi iejaukt aukstā masā un vārīt apm. 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Putukrējumu iemaisīt tikai jau želējošā masā!
Sastāvdaļas: | sarkanaļģe.100% bioloģiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība Marokā (skat. uz iepak.).100 g vidējā uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 775 kJ / 191 kcal; tauki mazāk nekā 0,5 g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,3 g; ogļhidrāti 10 g, tostarp cukuri mazāk nekā 0,5 g; šķiedrvielas 70 g; olbaltumvielas 2,0 g; sāls 3,1 g. |
Vegāns: | Jā |
Bezglutēna: | Jā |