- Jauns

Augu izcelsmes biezinātājs. Tapioka ir smalka, pēc garšas neitrāla ciete, kas iegūta no manioka saknes. Šī ciete ir lielisks biezinātājs zupām, mērcēm, desertiem, kā arī bezlipekļa (bezglutēna) konditorejā. Piemērota vegāniem.
Pielietojums.
Pievieno 2-3 tējk. (apm.10 g) cietes uz 500 ml šķidruma, piemēram, pie zupām un mērcēm. Cieti sākumā sajauc ar nelielu daudzumu auksta šķidruma un iemaisa uzvārītajā masā. Maisot īsi uzvāra.
Sastāvdaļas: | bioloģiskajā lauksaimniecībā iegūta tapiokas ciete. Lauksaimniecība ārpus ES. 100 g uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 1498 kJ / 358 kcal, tauki mazāk nekā 0,1 g, tostarp piesātinātās taukskābes mazāk nekā 0,1 g, ogļhidrāti 87,8 g, tostarp cukuri 3,4 g, olbaltumvielas 0,2 g, sāls mazāk nekā 0,1 g. |
Vegānisks: | Jā |
Bezglutēna: | Jā |