

Viena no populārākajām un noderīgākajām garšvielām, kas ir piemērota ikvienam. Sasilda un attīra asinis. Kurkumu apcep karstā eļļā, tad pievieno jebkādiem dārzeņu ēdieniem.
Indijas garša. Ājurvēdiska garšviela. Pēc smaržas viegli piparoto kurkumu izmanto kā krāsvielu un viegli rūgtu piedevu karija un Dal ēdieniem, kā arī kā karija pulvera sastāvdaļu. Svarīgākās kaltētās un samaltās saknes sastāvdaļas ir kurkumīns, kas piešķir dzelteno krāsu, un rūgtvielas. Ājurvēdā kurkumu bieži izmanto tās Pitta līdzsvarojošo īpašību dēļ.
Lietošana
Pie tādiem indiešu ēdieniem kā karijiem, Dal, mērcēm un zupām. Piemērots indiešu-ājurvēdiskajai virtuvei.
Padoms
Sagriezāties virtuvē? Uzberiet brūcei mazliet kurkumas un tā ātri sadzīs.